Filmtajm "Patagoniens Silver"


Vintern är i antågande och med den avslutas den här säsongen för de flesta. Nu väntar flugbindning för att fylla på tomma askar och ta fram kartor för att planera nästa sommars resmål. Men vintern är också en tid för brasfiske och nuförtiden är det inte bara upplevelser i bokform som värmer. Fantastiska platser, upplevelser och inte minst drömfiskar finns fångade på film.

Nu kan vi erbjuda en ny film från Mountatin Media:

Patagoniens Silver (66 min + 51 min bonus) 2011
Rio Gallegos i Patagonien har ett av världens bästa havsöringsfisken.
Med Las Buitreras Lodge som utgångspunkt ger vi oss ut på spännande äventyr längs älven.
Vi kämpar för att få ut våra flugor mot vinden, som ibland når upp till 100 km i timmen.
När väl öringen hugger känns det som om tiden stannar och även som om vinden inte längre finns. Hopp efter hopp högt upp i luften och kampen verkar aldrig ta slut.
Den urstarka silvriga kämpen ger aldrig upp och bjuder på minnen för livet.
Naturen och djurlivet i detta karga landskap är mycket intressant. Längs älven möter vi ett rikt fågelliv, men även andra spännande djur är nyfikna på oss.
Vi besöker även den mäktiga Perito Moreno glaciären samt bekantar oss med de charmiga Magellanpingvinerna vid Magellans sund.
I bonusmaterialet får vi bl a se Claudio binda sin favoritfluga, höra Gunnar Westrins reflektioner om Argentina samt bekanta oss mer med vad Las Buitreras har att erbjuda.

patagoniens_silver_SV

 

Vill även påminna om några andra filmer ur vårt sortiment. För den som är intresserad av flugbindning har vi ett antal filmer med flugfiskeprofilen Johan Klingberg. Allt ifrån suveräna nybörjarinstruktioner till att vis hur man binder de bästa flugorna med CdC.

 

Klicka på bilderna för mer info om filmerna

MMD12_Attbörja_SV  MMD10_12flugor_SV    Den_magiska_flugan-CdC

 

Varför inte lära sig mer om olika fisketekniker? I serien Modernt Flugfiske, lär vi oss att fiska med torrfluga, våtfluga, streamer och tjecknymf. Både fiskeinstruktioner och flugbindning.

 

Klicka på bilderna för mer info om filmerna

MMD20_Tjecknymf_SV  MMD28_Del2Torrfluga   wet_fly_swe streamerdvd

 

För er som inte riktigt vågat sig på att flugfiska efter Gädda, kan ju filmerna med vår egen Niklaus Bauer, "Fly vs Jerk", vara inspiration att börja.

 

Klicka på bilderna för mer info om filmerna

Fly vs Jerk DVD     Fly vs Jerk 2 DVD   Fly vs Jerk 3 omslag