Flashchenille & ny tråd


Textreme är en ny leverantör för oss, som tillverkar garner, chenille, trådar, flash och liknande produkter. I vår första sändning har vi fått en hel del heta nyheter. Vi har utökat vårt färgsortiment på Cactuschenille med ett antal heta färger. Varför inte binda lite märlor till vårens kommande havsöringsfiske? Eller utöka färgvarianterna i boxen på dina Booby-flugor?

Nyafärger

 

Steg6

En lite "långhårigare" Chenille är Super Long Hair. Ett garn med ett par cm långa flash-fibrer, mjuka och pulserande som ger din fluga både lyster och rörelse i vattnet. Bland de färger vi valt finns både jordnära färger och mer fluoriscerande "hotta" färger. Fungerar både för imitationsflugor, såväl som på Attraktorflugor.

SuperLongHair

Bind några räkvarianter med det här garnet och få flugor med lite mer flash än t ex Pattegrisen. Mycket effektivt om vattnet är kallt, alltså något för vinter och det tidiga vårfisket.

Steg10

De Fluoriscerande färgerna är utmärkta till attraktorflugor för gädda, abborre och även regnbåge. Prove Super Long Hair tillsammans med Marc Petitjean's Magic Heads och få flugor med extremt mycket rörelse, färg och glitter. Kom ihåg att klippa till konen, så att den får den gång du önskar!

Steg12 

Ett annat långhårigt Chenille vi valt att ta upp i vårt sortiment är Long Hair Holographic. Ett tätare chenille än Super Long Hair, fast med lika longa fibrer. På det här garnet finns glitter i flera färger och som namnet antyder, med viss holografisk effekt. Främst tänkt för stora. flashiga flugor till gädda och saltvattensfiske. En mycket spännande material!

Kategori

 

Vi har även valt att ta in grövre tråd från Textreme i sortimentet. Tråden, som heter G-Strong, kan både användas som bindtråd och ribbing. Men är samtidigt så grov att den fungerar som kroppsmaterial på småflugor. Suveränt att bygga upp kroppar till bindtrådsbuzzers och på dessa flugor fungerar tråden även utmärkt som vinganlag. Tack vare förmågan att lägga sig flat på krokskaftet är tråden dessutom utmärkt till att bygga upp underkroppar till tinselkroppar eller flosskroppar på laxflugor. Finns i en mängd intressanta färger.

Kategori

 

För bindbeskrivning på flugorna ovan, kolla under fliken Flugmönster.