Fly-Dressing goes Classic! Utlottning av Inramade Laxflugor!


" Flugbindning är så mycket mer än bara fånga fisk"

 

 

 

Ett citat som vi på Fly-Dressing skriver under på och för att erbjuda än mer för den som vill upptäcka mer kring flugbindning som hantverk, satsar vi på produkter för att binda klassiska, fulldressade laxflugor. De flesta av oss som bundit flugor ett tag, har säkert sneglat på och fascinerats av dessa färgsprakande kompositioner och många av oss har säkert provat oss på att binda en Jock Scott. De flesta slutar dock ganska snart, då det kan tyckas svårt att veta var man ska få tag på material och hur man skall gå till väga.

 

 

 

 

Detta vill vi nu till viss del råda bot på och har därför, i samarbete med Håkan Karsnäser, tagit fram ett antal materialsatser för den som vill prova på. Det finns satser till 5 olika mönster, som innehåller allt material för att tillverka 2 st flugor av föreskrivet mönster. Det enda som inte finns med är bindtråd, städ och verktyg. På vår hemsida finns också bindbeskrivningar med text och bild för att beskriva hur man binder dessa flugor.

 

 

 

 

 

De valda mönstren är tänkta som en minikurs, där varje mönster på stegen innehåller fler tekniker och moment och bygger på föregående mönster. Om man binder sig genom dessa 5 mönster, har man bundit alla moment som finns på en klassisk, fulldressad laxfluga. De 5 mönstren är:

- The Namsen

- The Black & Orange

- The Ballyshannon

- The Silver Ranger

- The Baron

 

 

 

 

Förutom dessa satser, finns givetvis det mesta i lager som en klassisk lxfluga behöver. Vi har krok, floss, tinsel, sälull, hackel och fjäder till de flesta flugor och håller även på att utveckla sortimentet med substitut till exotiska material, som annars är svåra att få tag på.

 

 

 

 

 

För att inspirera folk till att komma igång, arrangerar vi dessutom en ny utlottning bland de som får eller anmäler sig för vårt nyhetsbrev under mars månad. Bland alla er som får eller anmäler om nyhetsbrev under perioden, drar vi en vinnare som kommer vinna en inramning med alla 5 mönstren, bundna av Håkan Karsnäser.

 

 

Lycka till!