Fly-Dressing lanserar spinnbeten...


Fly-Dressing har en lång, snart halvsekelslång, tradition av att leverera det yppersta i flugfiske- och flugbindninsväg. Därför känns det kanske lite konstigt att detta nyhetsbrev handlar om spinnbeten.

Nu är det inte så udda eller långt från vårt ordinarie sortiment, då det handlar om spinntuber från finska Eumer. Vi har under något år levererat Eumers Gäddtuber för spinnfiske och dessa har blivit omåttligt populära. Till säsongen 2012 breddar vi sortimentet och lagerför Eumers hela sortiment med spinntuber.

 

eumer_SpinTube_1

 

 

Pike Tubes

Eumer har bundit dessa gäddflugor på Bombarda-dobbar, där de använt sina Rac-Zonkers för att ge spinnflugorna extra liv. Grymt pulserande gång och finns i ett antal läckra färger. Långsamt sjunkande, ger dig möjlighet att fiska detta bete riktigt långsamt, vilket är avgörande när vattnet är kallt och högt. Levereras med wire och enkelkrok.

Pike Large 25 cm/35 g(vått tillstånd)

Pike Medium 20 cm/23 g (vått tillstånd)

 


 

 

North Tubes

En mindre tub än Eumer Pike. Helt oemotståndlig för all rovfisk. Bunden med räv- och racc-hår och försedd med metallkon. Långsamt sjunkande och väldigt lättkastad. Designad för att glida upp på tafsen när fiske hugger, vilket gör att slitaget på flugan minskar avsevärt. Levereras med wire och enkelkrok.

 

North Medium  10cm/6g (vått tillstånd)

North Large  12cm/10g (vått tillstånd)

 

 

 

 

 

Arctic  Tubes

En kortare tub som är mer snabbsjunkande och perfekt när du snabbt vill komma ner på djupet eller mot botten i snbba forsar. Bundna på kortare tuber och mer lik en ordinär tubfluga, men försedd med tungstenskon modell större, vilket gör den perfekt för spinnfiske efter framförallt laxfiskar. Designad för att glida upp på tafsen när fiske hugger, vilket gör att slitaget på flugan minskar avsevärt. Levereras med wire och enkelkrok.

Arctic Medium 8cm/6g (vått tillstånd)

Arctic Large 10cm/8g (vått tillstånd)

 

 

 

 

Minnow Tubes

En mindre spinntub från Eumer, bunden på en specialdesignad, förtyngd tub. Vikten är fördelad så att tuben kan fiskas med kroken upp och ner, vilket minskar risken för bottennapp. Designad för att glida upp på tafsen när fiske hugger, vilket gör att slitaget på flugan minskar avsevärt.

Eumer Minnow 8cm/6g

 

 

 

 

 

Leech Tubes

Regnbågsfavoriten nr 1! Men fungerar även suveränt för andra laxfiskar, men också bra på abborre och gös. Bunden med både mjukt hår och lång, gnistrande Polarchenille och med en tubdesign, som gör att man kan fiska med krokspetsen uppåt för att minimera bottennapp. Designad för att glida upp på tafsen när fisken hugger, vilket gör att slitaget på flugan minskar avsevärt.

Eumer Leech  6cm/4g