Massor av nyheter från Whiting!


Vi har fått in en lång lista med nyheter från Whiting Farm i förra veckan. Idag har vi fotat allt och lagt ut på hemsidan.

 

Coq de Leon Rooster Cape

Massor av nya färger av Whitings Coq de Leon-nackar. Whiting är det enda företag i världen som föder upp Coq de Leon-tuppar från Leon-provinsen i Spanien. De är kanske mest kända för sina fjädrar med långa, spänstiga fibrer, perfekta som stjärtspröt till torrflugor. Men även nackarna har intressanta fjädrar. De påminner en del om Americannackarna, men fibrerna har lite mer spänst och lyster. En hel del nackar är dessutom färgade på Badgernackar, vilket ger dem en intressant färgkombination, inte minst för laxflugebindare.

 

 

 » Alla färger av Coq de Leon-nackar

 

 

 

Coq de Leon Tailing Pack

Tailing pack innehåller fjädrar från skuldrorna på tuppar hos Whiting som ger en bred variation av fjädrar med fibrer som passar utmärkt till just stjärtspöt på t.ex. dagsländeimitationer. Vi har tagit hem två olika färger.

 

 

 » Coq de Leon Tailing Pack

 

 

 

Fly Tier's Variety Pack

Ett extremt prisvärt paket innehållandes en mängd olika fjädrar främst lämpade för större flugor så som streamers, saltvatten, lax och gädda.

Varje paket är unikt med olika fjädrar och färger i varje paket.

 

 

 » Fly Tier's Variety Pack

 

 

 

Introductory Hackle Pack

Ett väldigt prisvärt paket för dig som vill ha kvalitétsnackar i olika färger. I varje paket ingår det 4 st halvnackar i kvalitét som kan jämföras med Pro grade-nackarna, vilket innebär att större delen av nackarna är för hackel till krokstorlek #12-16.

Observera att det är olika färger på halvnackarna i olika Introductory Hackle Pack - det är dock alltid fyra olika färger i varje paket.

 

 

 » Introductory Hackle Pack

 

 

American Rooster Saddle

Detta är materialet för dagens moderna laxflugor och streamers med mjuka pulserande hackel. Långa fjädrar med täta mjuka fibrer ger en otroligt fin rörelse i vattnet. Stammarna är tunna och flexibla som gör att du slipper problem med tjocka hårda stammar som bryts av och bygger onödigt mycket. Används kanske mest till att linda fronthackel på laxflugor eller som kroppshackel på streamers som tex. Wolly Bugger. Fina klara färger med hög lyster.

 

 

 » American Rooster Saddle