När gav du bort en flugbindarsats senast?


Som nybörjare inom flugbindning, kan det ibland kännas som en övermäktig uppgift att veta vad som kan vara bra att ha, när man ska börja binda sina egna flugor. För att inte prata om hur det måste kännas för någon oinvigd som fått en önskelista som enbart säger flugbindning.

 

 

Fly-Dressing har en rad olika alternativ när det gäller flugbindarsatser, från enklare nybörjarsatser till mer avencerade och innehållsmässigt större satser, som även den som bundit ett tag har stor nytta. Du får en komplett flugbindarsats från 295kr och uppåt.

 

 

 

Bland Fly-Dressings flugbindarsatser finns en mycket prisvärd sats, som vi kallar Nybörjarsats (art nr FD719). Den innehåller alla nödvändiga verktyg, inklusive städ, samt material, krok och ett instruktionshäfte.

  

 

 

Ett alternativ för den som vill lägga lite mer pengar på en sats och få lite mer material och innehåll, har vi satsen "Att börja med Flugbindning". Förutom städ, verktyg och material, ïnnehåller satsen DVD-filmen med samma namn som satsen. I filmen får du grundläggande undervisning av den kände flugfiske- och flugbindarprofilen Johan Klingberg, som på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt förmedlar grunderna i flugbindningen. (Art nr FD714)

  

 

 

Förutom kompletta flugbindarsatser, har vi även flera olika verktygssatser till den som kommit igång med flugbindningen. Schweizaren Marc Petitjean, är känd för sina innovativa och högkvalitativa produkter, både när det gäller material och verktyg. Fly-Dressing säljer 2 olika satser, innehållande de flesta av Marc's verktyg. Söker du verktyg av högsta kvalitet och bästa design, är Petitjean's verktyg bland de bästa du kan få tag på.

 

 

 

 

När vi pratar om verktygssatser vill vi bara än en gång också påminna om Dr Slick's trevliga och högkvalitativa verktygssatser, som fanns med i ett tidigare utskick.

 

 

 

Alla ovan nämnda satser finns i lager, så om ni inte hunnit köpa den rätta julklappen till flugbindaren därhemma, eller helt enkelt inte hittat den rätta gåvan, är det nu bara att prata med närmaste återförsäljare så är julen räddad!

 

 

 

NYHET!  NYHET!  NYHET!

 

Som ni kanske märkt har vi gjort lite förändringar på hemsidan och gjort en flik som heter Bindteknik/Flugmönster. Här hittar du alla Steg-för-Steg-beskrivningar och flugbindarfilmer. Men här kommer du också hitta Fly-Dressings Flugbindarskola.

Vi kommer här beskriva olika bindtekniker, material och tipsa om hur man väljer rätt material och vad de olika produkterna kan anävndas till. I materialbeskrivningarna kommer det också finnas en del flugor, som visar hur materialet kan användas och de flesta finns också som steg-för-steg med direktlänk från materialsidan. Detta är en flik som hela tiden kommer uppdateras och vi kommer berätta om det som är nytt i våra nyhetsbrev. Så vill du vara säker på att få all information direkt och inte missa något; anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

 

Först ut under fliken Bindteknik/Flugmönster är Dubbing, både Bindteknik och Materialbeskrivning.