Påfyllning av Czecknymfmaterial mm.


Hösten går redan mot sitt slut och frostnätter, snö och även isläggning är en realitet för i princip hela landet. För oss som gillar att flugfiska även när det är lite kalllare (det finns faktiskt en del fördelar med det, det är ju myggfritt!) är vi hänvisade till strömmande vatten som inte fryser på vintern. Har man riktig tur kan man även vintertid uppleva torrflugfiske, men allra vanligast är att vi får söka fisken ner mot botten.

 

KategoriSkalka

 

En metod som blivit alltmer populär de senaste åren är Czech-nymffiske. Vi på Fly-Dressing har materialet för dessa flugor. I vårt eget Czechnymph-sortiment hittar ni allt som behövs till dessa nymfer. Dubbing, blyremsor, ryggsköldar, jigkrokar och ribbing.

 

Fulltlager

Åter i lager; Magic Shrimp Strips Pearl! Används som ryggsköld på Czechnymfer och ger flugan det där lilla extra glittret. Nu har vi fyllt på lagret med alla färger.

KategoriDubbBrush

 

Varför inte göra det extra enkelt för sig och använda våra Tricolor Dubbingbrush? Färdigdubbade, tvinnade koppartrådar, med 3 olika sorters dubbing på samma tråd; en kroppsfärg, en huggpunkt el "hjärt" och en färg för framkropp. Trådarna räcker till 2 mindre flugor, då de ser likadana ut i båda ändar. Finns i flera läckra färgkombinationer. Fäst kroken i städet, bind in en lämplig ryggsköld och ribbing, välj "dubbingborste" och linda! Allt som sen behövs är att vika fram skölden och ribba fast den. Enklare kan det knappast bli.

 

PartridgeCzechNymph

 

Förutom Skalka's krokar har även Partridge ett litet sortiment krokar lämpliga för Czechnymfer. Finns i ett flertal modeller och gjorda för att sjunka olika fort. Finns både hullinglösa och hullingförsedda varinater.

 

SoftWireSm

 

Vi har även fyllt på sortimentet av UNI Soft Wire. Finns i 2 grovlekar och ett flertal läckra färger som du kan matcha dina nymfer med. Perfekt att ribba fast ryggskölden på dina Czechnymfer med.

Förutom de traditionella Czech-nymferna bundna på krokar med böjda modeller och jig-nymfer, kan det vara en god idé att binda några större imitationer av husmaskar och nattsländelarver. Klicka på flugan här nedan och kolla in Steg-för-steg!

Steg12