PressRelease


PRESS RELEASE / 25.2.2011 /HYVINKÄÄ, FINLAND

Ace Of Spey - Drugge ansluter till Vision

Från detta datum och framåt, stärker Vision Group Ltd. sin position på den globala flugfiskemarknaden genom att inleda ett omfattande samarbete med den välkände svenske kastinstruktören Mattias Drugge.

 

Den skandinaviska kaststilen har under de senaste tio åren blivit omåttligt populär. Tekniken kräver en välbalanserad utrustning som inkluderar speciella fluglinor och tafskombinationer. I Kombination med en lavinartad intresseökning för tvåhandsspön (Spey-spön i Nordamerika), världen över är det bergsäkert att den här trenden kommer att hålla i sig och blomstra även i framtiden. För att utöka och säkra sina marknadsandelar på denna otroligt konkurrensutsatta marknad, inleder Vision Group Ltd. ett omfattande samarbete med en av de mest respekterade och välrenommerade skandinaviska kastinstruktörerna, Mattias Drugge. Mattias kommer noggrant att testa Visions nuvarande produktutbud under sina populära kastskolor, fiskekurser samt demodagar och självklart även under sitt eget fiske. Utifrån hans feedback kommer Vision att trimma sina produkter ytterligare. Utöver detta kommer Mattias även vara en vital del i det team som kommer att lansera en helt ny produktfamilj under namnet Ace of Spey, ödesbestämd att ta nästa stora steg framåt inom detta område.

 

 Drugge_Vision_PressRelease_SWE

 

MATTIAS DRUGGE - Mattias, är sedan mer än tio år, Sveriges enda helt professionella kastinstruktör och tillhör de främsta instruktörerna och kastarna i världen. Mattias har specialiserat sig på den moderna skandinaviska kasttekniken och har utbildat tusentals flugfiskare i både enhands och tvåhands kastteknik, framförallt i Skandinavien men även i Argentina och USA. Mattiassuveräna pedagogik och djupa kunskap om kastets fysik, som han förmedlar med stor intensitet och mycket humor, har gjort hans kast- och fiskeskolor enormt populära. Det sägs att kan inte Mattias lära dig kasta, då kan ingen. Mattias har genom åren representerat några av de största skandinaviska flugfiskemärkena och har som konsult, sedan 2007, varit involverad i produktutveckling hos engelska Hardy och den amerikanska lintillverkaren Rio. Mattias skriver dessutom regelbundet i fiskepress. Hans artiklar handlar oftast om taktik, teknik och flugor för lax- och havsöringfiske. Mattias har ett förflutet som kreatör i reklambranschen och har både konst och designutbildning i bagaget. Han fiskar allt med fluga och besöker regelbundet älvar i Sverige, Norge, Skottland och Canada.

 

VISION FLY FISHING - Vision är ett finlandsbaserat företag som specialiserat sig på att utveckla ett brett utbud av flugfiskeutrustning. Företagets produktportfölj inkluderar ett flertal välkända produkter så som testvinnaren Cult (flugspön), den omåttligt populära Komarullen och vadarbyxorna Ikon, som satt en ny standard på marknaden. Vid skrivande stund finns återförsäljare i över 30 länder världen över.